Őszintén

Őszintén

Levél leendő kisbabámnak

2022. január 24. - Sheaintme

Kedves Mius!

 Üdvözöllek szép világunkban, már vártalak. Az élet egy csoda, kaland, érdekes és gyönyörű. Különleges vagy a számomra, és pontosan olyannak szeretlek, amilyen vagy. Értékes és egyedi ember vagy, éppen úgy, mint bárki más.

 Olyan boldog vagyok, hogy itt vagy, készítettem számodra egy különleges helyet, ahol kísérletezhetsz, felfedezhetsz dolgokat, szagolhatsz, érinthetsz. Jó, hogy akarod, nézed, megérinted, megkóstolod a dolgokat. Megtanulod, hogy a világ barátságos, minden lehetséges és minden cél elérhető. Bízhatsz a világban, bízhatsz magadban. Bátor kalandor lehetsz az életben. Biztonságosssá teszem számodra a felfedezéseket. Itt biztonságban vagy, szabadon élvezheted csak azt, hogy vagy, játszol, megismered a világot, majd én figyelek rád. Sokat mesélek majd neked a világról, nézzük majd együtt a csillagokat az éjszakai égbolton, figyeljük, hogyan változik a Hold, hogyan jön-megy a Nap. Sétálunk sokat mezőkön, réteken, erdőben és a Föld minden zugát felfedezheted majd. Megláthatod, hogy a földi élet milyen csodálatos, mennyi különleges hely van, mennyi különleges élőlény és mind mennyire fontos, mindegyiknek megvan a maga helye és feladata. Nagyon szerencsés vagy, hogy itt lehetsz és mindezt megtapasztalhatod, nyugodtan kiélvezhetsz bármit, amit az élet ad neked.

 Neked most jó darabig egyszerűen annyi dolgod van csak, hogy érezd jól magad, majd én kielégítem az igényeidet. A világon, meglátod majd, mindenből épp elég van, mindig mindenből éppen elég jut neked is. Gondoskodom az igényeidről, bízhatsz benne, hogy amire szükséged van, azt megkapod. Azért vagyok itt, hogy gondoskodjak a szükségleteidről és figyeljek rád. Neked szükségtelen törődnöd az enyémeimmel, szeretek rólad gondoskodni. Az igényeidet megértem, és rászánom az időt, hogy kielégítsem őket. Gondodat akarom viselni, és fel is készültem erre.

Szívesen etetlek, fürdetlek, teszlek tisztába, ringatlak, babusgatlak, simogatlak, ölellek, érintelek meg, amikor csak szükséged lesz rá. Ha elfáradsz, lefektetlek és melletted leszek, amíg csak akarod. Ha játszani akarsz, játszom majd veled. Rászánom az időt, hogy minden szükségletedet kielégítsem. Megmutatok neked rengeteg fajta ételt, kipróbálhatod a sósat, az édeset, a csípőset, a keserűt. Kiválasztod majd, mit szeretsz igazán és annyit főzök belőle, amennyire csak szükséged lesz. Sokat játszunk majd együtt, mókázunk, hintázunk, szaladgálhatsz. Örömmel fordulsz majd az élet minden percéhez, mert a világ tele van érdekes, felfedezésre váró dolgokkal. Vidám, boldog és szabad lehetsz. Én mindig vigyázok rád, mindig mögötted leszek, támogatlak, fogom a kezed, amikor szükséged lesz rám, mindig számíthatsz rám.

 Bátran kifejezheted érzéseidet, figyelek rájuk. Szükségtelen harcolnod velük, szégyelned vagy letagadnod őket. Mindig felvállalhatod az érzéseidet, én mindenképpen szeretni foglak és tudom, hogy minden érzelem természetes dolog, jogod van a saját érzéseidhez. Szeretném, ha tudnád, hogy az érzéseket felesleges hierarchikus sorrendbe állítanod, én hiszem, hogy nincsenek jó vagy rossz érzések. Minden érzésnek megvan a maga helye és maga funkciója. Ezért leszel majd mérges, például ha megsértik az érdekeidet, ilyenkor nyugodtan kiabálhatsz is. Lesz majd, hogy szomorú leszel, például amikor valami kevésbé sikerül és olyankor nyugodtan sírhatsz is. Néha pedig kimerülsz és tehetetlenek érzed majd magad. Mindig tudd, hogy ezek csupán átmeneti időszakok. Minden hullámvölgyhöz hullámhegy is tartozik. Lesz, hogy valami annyira bánt majd, hogy sírni fogsz, tudd, hogy a sírás is természetes, a sírástól megkönnyebbülsz, szabad sírnod is, meglátod, a sírás segít lezárni dolgokat, segít, hogy új dolgokba kezdhess, és új, örömteli élmények érjenek. Leszel majd erős és lesz, hogy gyengének érzed majd magad. Tudd, hogy én mindig támogatni foglak, mindig melletted leszek, mindig figyelek az érzéseidre, az érzéseid fontosak számomra, mindig figyelemmel leszek rájuk. Néha boldog leszel, máskor szomorú, de mindig ugyanaz az értékes, egyedi, kis lény leszel, akit én már nagyon vártam. Te önmagad lehetsz és mégis számíthatsz rám.

 Együtt meg fogjuk oldani a problémákat is és idővel minden problémára megtalálod majd magad is a megoldást. Bátran kérhetsz majd segítséget, gyűjthetsz sok-sok információt másoktól egy-egy döntésed előtt, ha szükséged van rá. Bízz magadban, tudásodban, megérzésiedben, azok mindig segíteni fognak. Bízhatsz döntéseidben, és kérhetsz segítséget is, ha szükséged lesz rá. Lesz olyan is, hogy rossz döntést hozol, mindig tudd, hogy azzal is fogsz tudni valamit kezdeni. Szeretném, ha tudnád, hogy hibázni szabad, a hibák az élet természetes velejárói és szeretném, ha tanulni tudnál belőlük. A hibák nagyon hasznosak, általuk értékes tapasztalatot szerezhetsz a dolgokról és legközelebb már ezzel a tudással is több leszel. Erényeidből, sikereidből és eredményeidből erőt meríthetsz, a hibáidból pedig tanulni tudsz. Szóval bátran kockáztass és hibázz sokat, mert ez az egyik legjobb módja a tanulásnak és a kibontakozásnak. Megbízhatsz magadban, bátran cselekedhetsz és elfogadhatod a segítségemet és szeretetemet is. Szeretném, ha hinnél magadban és döntéseidben, ez fog segíteni neked akkor, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnéd. Az élet viszont tele van meglepetéssel, és nem láthatjuk előre, hogy mi fog történni, szeretném ha hinnél abban, hogy minden jól fog alakulni, mert én hiszem, hogy mindennek a vége jó, és ha nem jó, akkor még nincsen vége. Szeretném, ha biztonságban éreznéd magad az életben.

 Alig várom azt is, hogy lássam, ahogy járni és beszélni tanulsz, önállósulsz és kezdesz felnőni. Örömmel kezdesz majd el bármi újat, bátran foghatsz majd új dolgokba. Lesz majd, hogy néha ellenkezel, én pedig örülök majd neki, hogy önmagaddá akarsz válni. Lesz majd, hogy megijedsz, miközben a magad módján oldod meg dolgaid. Lesz majd, hogy másmilyen akarsz lenni, a dolgokról saját véleményt akarsz formálni. Bátran képviselheted saját gondolataidat, érdekeidet, kiállhatsz magadért. Alkothatsz önálló véleményt, beszélhetsz érzéseidről, gondolataidról, véleményedről, mindig kíváncsi leszek rád. Elmondhatod az érveid, érvelhetsz a saját véleményed mellett. Szükségtelen egyet értened, ha másként gondolkodsz, mint a többiek, szükségtelen mások akaratát elfogadnod.

Bármikor azt tapasztalod lényed legmélyén, hogy mások másként viselkednek, és úgy gondolod, hogy te más vagy, valamilyen baj van veled, légy biztos benne, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy, a Földnek így van rád szüksége, ahogy vagy. Gondolataid nyíltan megoszthatod másokkal, én mindig melletted leszek. Boldogságra születtél, arra, hogy élményeket gyűjts és élvezd a Föld ajándékait.

 Találkozol majd sok-sok emberrel. Lesznek akikkel jó kapcsolatod lesz, lesznek, akikkel kevésbé. Megtanítalak rá, hogyan védd meg magad, hogyan ismerd meg a saját és mások határait. Mindig tudd, hogy szabadon önmagad lehetsz és másoknak is megengedheteted, hogy szabadon önmaguk legyenek. Minden ember egy önálló egész. Mindenki okkal születik a világba, mindenkinek feladata van. Neked is megvan a feladatod. Neked is megvannak az értékeid ugyanúgy, ahogy másoknak is. Ha úgy érzed, hogy mások jobbak, értékesebbek nálad, légy biztos benne, hogy értékes, egyedi és megismételhetetlen vagy. Soha senki nem élt még és nem is fog élni már a Földön olyan, mint te. Számomra te vagy a legfontosabb.

Lesz majd, hogy mások mérgesek, dühösek lesznek rád, akkor is mindig tudd, hogy bízhatsz magadban, bízhatsz az érzéseidben, és ha önmagad vagy, jó vagy. Ha valaki üvölt, ordít veled, jusson eszedbe, hogy azért teszi, mert gyenge, gyáva. Pont azért üvölt, mert fél, bátran mond ki akkor, hogy ez a te problémád. Ha szükséged lesz segítségre, én mindig ott leszek neked.

 Az emberek nagyon sokfélék, minden embernek más a véleménye. Fogadd el, hogy mások, és hogy a gondolataik az övék. Itt szükségtelen fantáziálnod, fogadd el a valóságot olyannak, amilyen. Ha kiszínezed mások véleményét vagy a sajátodra formálod őket, csalódni fogsz. Ezért fogadd el, hogy mindenkinek igaza van a saját valóságában, ettől csak te leszel több és jobb.

 Szeretném, ha szabadon önmagad tudnál lenni, szeretném, ha szabad emberré válnál. Szeretném, ha tudnád, hogy minden ember szabadnak születik, te is, és, hogy a te szabadságodnak csak a másik ember szabadsága a természetes korlátja. Tiszteld a másik ember szabadságát és várd el, hogy ők is tiszteljék a tiédet. Szeretném, ha tudnád, hogy az életeddel szabadon rendelkezhetsz, azzá válhatsz, akivé csak szeretnél, meg fogod találni azt az életutat, ami a legjobban megfelelő számodra. Én ahhoz foglak téged hozzásegíteni, hogy te szabadon önmagad lehess, ezért szükségtelen elvárásoknak megfelelned. Szeretném, ha biztos lennél benne, hogy szerethető vagy, úgy ahogy vagy. Légy tele szeretettel és szeretném, hogy bárhol is talál majd meg a szeretet, ne fuss el előle, de üldöznöd sem szükséges. Lehetsz türelmes, a szeretet megtalál majd, talán éppen akkor, amikor a legkevésbé számítasz rá.

 Lesznek barátaid, ismerőseid, akik szeretni fognak, kíváncsiak lesznek a véleményedre, meghallgatnak, szeretnek időt tölteni veled, támogatnak majd. Ha lesz valaki hangoskodó, aki bántani akar, a barátaid szeretete mindig meg fog védeni.Szeretném, ha olyan emberek vennének körül, akikkel támogatni és emelni tudjátok egymást. Bármilyen nehézséggel meg tudsz küzdeni és a barátok támogatása még több erőt adhat neked.

 Ha felnősz majd, igazi nő lesz belőled, tudd majd mindig, hogy nőnek lenni jó, az egyik legjobb ajándék, amit kaphattál. Csodálatos és gazdag élet vár rád, tele örömökkel. Annyira örülök, hogy kislány vagy. Nőként az élet csupa öröm. Meglátod majd, hogy a nők erősek, okosak, magabiztosak, bármire képesek, az életben ők a szépség és a finomság. Annyira örülök, hogy te is egy vagy ezek a nők közül. Eljön majd a nap, amikor találkozol férfiakkal, az igazi férfi tisztelni fog és felemel magasra. Tudd, hogy minden kapcsolatod fontos, de csak egy része az életednek. Pontosan addig lesztek egymás mellett, amíg van egymástól mit tanulni, aztán mész tovább és a következő már másra fog megtanítani. Ha a párkapcsolatban problémát tapasztalsz, tudd, hogy jogod van kiállni önmagadért, jogod van megvédeni az érdekeid. Szükségtelen benne maradnod olyan kapcsolatban, ami csak a másiknak jó. Bátran elengedheted azt, amire vagy akire már nincs szükséged és felesleges lett számodra. A kapcsolatban szabad vagy.

Szeretném, ha tudnád, hogy jogod van rendelkezni a saját tested felett. Úgy nézhetsz ki, ahogyan neked tetszik, ahogyan neked megfelelő, csak a saját elvárásaidnak kell megfelelned. Szeretném, ha tudnád, hogy a szépség belülről fakad, szükségtelen túl nagy hangsúlyt fektetned a külsőségekre. Ha elveszel a külsőségek csapdájában csalódni fogsz, az életben a legjobb dolgok belülről fakadnak, a nevetés, az ölelés, a barátok szeretete, egy jó alvás, egy jó étel, egy mosoly, mind olyan értékek, melyek nem hivalkodnak, ezek teszik igazán gazdaggá az életedet, ezek fognak igazán boldoggá és elégedetté tenni. Mindig csak a saját elvárásaidnak akarj megfelelni, ha meginogsz mindig jusson eszedbe, hogy bármit teszel, bárhogy viselkedsz, szerethető vagy. Szerethető vagy, csak azért amilyen vagy, feltételek, teljesítmények nélkül. Ha önmagad vagy, jó vagy.

Ha valaki átlépi a határaidat, bátran mondhatsz nemet, bátran megvédheted magad. Tudd, hogy a nem, az nem, és hogy senkinek nincsen joga bántani téged. Te rendelkezel a testeddel, a gondolataiddal, a tetteiddel, a pénzeddel, az egész életeddel. A férfiak és nők nagyon különbözőek, de szeretném, ha tudnád, hogy egyenlők vagyunk. Egyik nem sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Bármikor úgy érzed, valaki több vagy jobb nálad, mindig legyél benne biztos, hogy te értékes vagy. Szükségtelen másoknak engedelmeskednek, szükségtelen mások véleményét elfogadnod. Ha valaki hatalmaskodni akar feletted, mindig tudd, csak azért teszi, mert a saját életében bizonytalan. Szeretném, ha tudnád, hogy mindenki a saját életéért felelős, te csak a saját életedért vagy felelős, de azért felelős vagy, a többiek oldják meg a saját problémáikat.

Mindkét nem képviselői között találkozol majd olyanokkal, akik kedvelnek majd és akik nem, mindkét nem képviselői között vannak gonoszak és jóindulatúak, irigyek és nagylelkűek, bunkók és segítőkészek. Te dönthetsz arról, hogy milyen emberekkel veszed magad körül. Nyugodtan elkerülheted azokat az embereket, akiknek a jelenléte az életedben már nem épít téged, vagy lehúz. Neked jogod van magasan szállni, szabadon élni, boldognak és elégedettnek lenni. Jogod van saját célokat kitűzni és képes leszel ezeket elérni. Bármit elérhetsz, előtted az élet és minden pont akkor fog történni, amikor eljön az ideje. Sok-sok öröm és jókedv vár rád az életben.

Nagyon örülök, hogy most itt tarthatlak a kezemben, alig várom azt a sok élményt, amit együtt fogunk átélni. Az összes létező világban még senki nem volt olyan, mint te, és soha nem is lesz újra. Boldogságra születtél. A Napocska is mosolygott, amikor megszülettél.

 

 

(Felhasznált irodalom:

John Bradshaw: Vissza önmagunkhoz, A bennünk élő gyermek felfedzése, Duna International, 1990

Alice Miller: A tehetséges gyermek drámája és az igazi én felkutatása, Osiris, 2016

Alice Miller: Kezdetben volt a nevelés, PONT, 2016)

A bejegyzés trackback címe:

https://decisions.blog.hu/api/trackback/id/tr1716823272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása